Raja pun kena dengar luahan aduan rakyat tidak boleh ambil enting

Raja pun kena dengar luahan & aduan rakyat..tidak boleh ambil enting..
Menteri pun kena dengar luahan & aduan rakyat..tidak boleh ambil mudah, kena usaha utk selesaikan masalah rakyat..
Apatah lagi suami…
Kalau sorg suami mengetepikan luahan & aduan si isteri..layakkah anda menjadi seorg suami & ketua keluarga??
Anda marah pemimpin xdengar suara kami sebagai rakyat, itu ini pung pang..
Tapi anda dengan isteri?? Ada dengar? Ke kna maki hamun dlu?
Bagaimana anda tgk pemimpin yg gagal..begitu jugak dgn anda..
ANDA GAGAL
Jadi wanita..hati2 dalam memilih pasangan..biar lambat asal selamat❤️
See Translation

Basic of financial planning ada 3 level rujuk gambar

Basic of financial planning ada 3 level (rujuk gambar)
Bawah sekali protection (insurans/takaful), tengah-tengah adalah savings (simpanan) dan atas sekali paling kecil adalah investments (pelaburan).
Kalau kita bagi priority to save and invest tanpa ada sebarang protection, anything bad happen semua akan hangus.
Tapi kalau kita priority kan untuk protection dulu through insurans/takaful, if anything bad happen to you your savings and investments takkan terusik. Sebab insurans/takaful akan cover.
So dah tau kan yang mana perlu didahulukan, yang mana perlu dikemudiankan.
Simple.
Ahmad Hafizie Mohammad
0139807979
#prudentialbsntakaful
#muqmeengroup
See Translation

30hb Mac 10

30hb Mac 10.40 pagi
Perhimpunan Muafakat Jentera Pru14 Wanita MIC Negeri Kedah di Bali Hall . Solidarity di kalangan wanita bergabung dan berkerja keras untuk memastikan kejayaan yang besar bagi BN . Terima Kasih kepada Ketua Wanita Negeri Dato’ Sharifah dan Timbalan nya yang telah datang untuk merasmikan Perjumpaan ini dan memberi dorongan dan semangat kepada Pergerakan Wanita Negeri Kedah . Tahniah dan syabas kepada Datin Dr Prema Ketua Wanita MIC dan ajk diatas usaha menjayakan Perjumpaan ini.

3 tahun yang lalu

3 tahun yang lalu. Time ni rajin jugak buat shawl tutorial. Saya sendiri pun dah jarang pakai style ni sebab inner tudung tu dah longgar kat muka. Nak kena beli baru dulu kalau nak try balik. Ada orang suka yang instant, lebih mudah dan menyenangkan sebenarnya. Tapi saya secara peribadi, lebih suka pakai shawl panjang dan lilit sendiri.
?

Kalau anda fikir anda boleh, memang anda boleh buat

Kalau anda fikir anda boleh, memang anda boleh buat.
.
Tapi ramai orang takde cara fikir begini. Bila datang satu benda, apa yang dia fikir biasanya akan negatif dulu.
.
Bukan salah diri, tapi cara hidup kita duduk dalam persekitaran yang suka bawa berita negatif.
.
Jadi, nak elak dari kita fikir asyik tak boleh nak buat, apa kata anda ubah cara pada boleh buat. Syaratnya kena fikir yang baik-baik jer.
.
Boleh ke boleh ni?
.
.
#EcTeam
#FaroukKuat
#FaroukEmpire
#YoungEntrepreneur
#RoadToSuccess

.WE’RE HIRING!!!!

.WE’RE HIRING!!!!
————————————–
Saya nak daftar Group Sales Under Coway Ec Team Terhad untuk 10 orang sahaja bagi sesi pendaftaran bulan March 2017…

Saya join Group Sales Under Coway EC TEAM!!!
Kami menawarkan
TEKNIK JUALAN YG TERBUKTI BERKESAN!!!
========================
*KELAYAKAN ANDA?*
========================
✔️ UMUR 20 TAHUN KE ATAS
✔️ KREATIF & SANGGUP BELAJAR
✔️ CEPAT BELAJAR & AKTIF
✔️ ADA KENDERAAN SENDIRI
✔️ TIADA PENGALAMAN JUGA
LAYAK MEMOHON
✔️ SURI RUMAH DAN IBU
TUNGGAL JUGA LAYAK
MEMOHON
APA ISTIMEWA KAMI?
———————————————————-
– Berpeluang menjana pendapatan dari RM5000 hingga RM20,000 sebulan.
– Peluang melancong di dalam dan luar negara.
– Boleh membina empayar dan organisasi sendiri
– Waktu kerja flexsible.
– TUNJUK AJAR ONLINE MARKETING AKAN DI BERIKAN
– BERGERAK SECARA BEKUMPULAN
– LATIHAN AKAN DIBERIKAN SEHINGGA ANDA BERJAYA
JOIN TEAM KAMI
PART TIME N FULL TIME DIPERLUKAN
WASSAP- 0148206461
ATAU
TINGGALKAN NO WHATSAPP DIBAWAH UTK RESPONSE LEBIH PANTAS
– SHUHARMIN FAROUK –
– HEALTH PLANNER –
014-8206461
#CowayByfarouk #Ecteam #EcteamKL #AgentCoway #Career #BetterLifeStyle
#CowayCareer #ChangeYourMind
#TryDoSomeThing #MakeIncome
#FiveFigureEveryMonth #CowayMalaysia #CowayJawatanKosong #CowayNo1 #GoodCareer

Macam mana nak kaya kalau tak simpan duit?, Macam mana nak kaya kalau asyik berbelanja?, Ramai orang tak faham tentang simpan duit

Macam mana nak kaya kalau tak simpan duit?
Macam mana nak kaya kalau asyik berbelanja?
Ramai orang tak faham tentang simpan duit. Mereka kata kalau dah tak ada apa-apa nak simpan apa? Atau mereka fikir, kalau mereka simpan, duit mereka tak akan bertambah?
Ini bezanya antara orang yang ada ilmu dan tak ada ilmu. Mereka tak tahu, dan mula buat keputusan berdasarkan agak-agak dan tanpa keyakinan. Mereka juga kata hidup ni tak perlu nak kaya sangat, nanti sombong, bongkak, takbur!
Ye ke?
Orang yang tak kaya pun ramai yang bongkak, sombong takbur! Tak caya tengok keliling… Tapi itu orang lain. Yang penting kita ni yang perlu betulkan diri sendiri. Mulakan dengan betulkan niat kenapa kita perlu kaya? Cuba tengok keliling, berapa ramai sanak saudara dan ahli keluarga yang perlukan bantuan kewangan? Cer ingat balik, berapa susah kita nak sedekah sebab kita pun kesempitan?
Sekarang, mungkin kalau kita sedekah pun, kita terpaksa sekat-sekat, dan tak boleh bagi banyak. Dah bagi kat satu pihak, tapi dah tak mampu nak bagi kat pihak lain. Cuba anda bayangkan jika kita tak ada halangan dari segi kewangan, boleh sedekah seberapa banyak yang kita nak? Amacam? Best tak?
#EcTeam
#FaroukKuat
#FaroukEmpire
#YoungEntrepreneur
#RoadToSuccess
#Financial
#FinancialPlanning

Bissmillah Pergeseran sebuah Bisnes Di Abad millinea

Bissmillah
Pergeseran sebuah Bisnes Di Abad millinea.
*Selamat Datang Di Era Digital Life*
*Segala sesuatu yg kadang tak Masuk Akal Namun hari ini telah terjadi*
*Tidak semua perniagaan memerlukan Tempat atau Produk.*
* UBER/GRAB tidak memiliki taxi.
??.tapi call je taxinya ada di mana2,
* TRIVAGO tidak memiliki hotel..
?? tapi oder aja..kamar hotelnya ada di mana2 ..dan lebih murah
* FACEBOOK…Halaman media Sosial free dgn keuntungan berjuta juta Billion pertahun nya
* LAZADA tidak ada barang sendiri…tapi bejuta juta produk ada disana ,
* TOUCH N GO tidak memiliki lebuhraya …tpi dgnnya..lebih mudah bayar tol.
* MEPS juga tidak mempunyai bank…tpi di mana2 saja mesin ATM..ada meps
* Alibaba tidak ada menciptakan produk 1 pun
Dia hanya jual ruang iklan saja…skrg Pemilik nya org terkaya di china..
Pergeseran Ekonomi telah terjadi !
*KAMILENTREPRENEURMAA*BUATSAMPAI JADI*0146215124*UPGRAGE,*

Baru selesai khatam buku MUDAHNYA MENULIS

Baru selesai khatam buku MUDAHNYA MENULIS?
Nak habiskan buku 101 RAHSIA PENULIS BESTSELLER plak pasni?
Ramai juga yang bukan fulltime atau bidang kerjanya bahagian penulisan berjaya terbitkan buku tanpa disangka.
Ada yang umur bawah 20tahun pun dh start menulis dan bukukan. Umur 70tahun lebih pun berjaya hasilkan buku.
Menarik bukan?
Yang tak sangka utk ada buku hasil karyanya sendiri pun ada?
Menarik bukan bidang penulisan? Saya pernah baca buku tentang cara nak iklankan di Mudah.my.Buku yang nipis dan simple tapi berjaya diterbitkam atas nama penulis.
Banyak ruang dan peluang dalam bidang penulisan ni.
Jika KITA dah terjebak dlm mcm2 perkara secara praktikal dlm kehidupan ini, kenapa kita taknak ceritakan dlm bentuk penulisan kan?
#JomMenulis!
See Translation

30hb Mac 8

30hb Mac 8.45 pagi
Semalam saya di Kuala Lumpur untuk Perjumpaan semua Ketua Ketua Bahagian dan Ahli Majlis tertinggi MIC dengan Presiden Party . Sempat naik Malindo dari KLIA dan sampai balik ke rumah jam 1.30 pagi . Pagi tadi Saya di Taman Ria untuk Program Pemimpin Tempatan Persekutuan (PTP)Bersama Jawatankuasa Penduduk (JPP)Zon 10. Syabas atas usaha ini