Tak bole dah tolak teknologi yg ada di masa sekrang

Ini semua hakikat nya kena terima..
Tak bole dah tolak teknologi yg ada di masa sekrang
Semakin di tolak, semakin dia datang..
Dan yg Best nya Di DD ni.. Guna platform ETPS Dinar Dirham boleh miliki Bitcoin ?
Nak tahu tanya saya.. 0109709775

Jadi dalam keadaan sekarang,kembalikan hak mereka yang sepatutnya

Adakah Kelantan juga perlu ditukar?
Jawapan al-fadhil Dr Maszlee Malik:
"Kita ambil contoh dalam bola sepak. Kita beli seorang pemain import,kita jaga dia betul-betul. Bagi dia itu ini dan sebagainya. Tapi kalau dia tak perform,main tak bagus,kita singkir dia. Itu adil. Sebab kita dah banyak habiskan duit kat dia.
Tapi kalau kita beli pemain tempatan,kita bagi gaji pun sedikit,kebajikan dia kita tak jaga,latihan dia pun tak canggih mana,kemudian dia main tak bagus,tiba-tiba kita buang dia. Kita akan kata tindakan itu tidak adil.
Begitu juga Negeri Kelantan. Kalau kita nak tukar kerajaan sedia ada Kelantan,ok saya boleh setuju. Kita kena tukar Kelantan JIKALAU mereka diberikan segala apa yang patut mereka dapat. Kembalikan royalti,berikan peruntukan negeri itu kepada yang sepatutnya. Pembangunan diberikan. Jangan sampai mereka nak buat jalan pun kena kena kumpul duit rakyat.
Dalam keadaan serba kekurangan dan terhad itu pun,kita lihat mereka memerintah jauh lebih baik daripada Sabah dan Sarawak. Sejak PAS memerintah Kelantan selama 23 tahun,kadar kemiskinan menurun. Saya rasa kalau kita nak tukar juga kerajaan sedia ada Kelantan,itu tidak adil. Dengan agenda Islam yang mereka bawa dan tradisi intelektual yang disuburkan di Kota Bharu itu,kalau kita tukar juga itu tidak adil.
Jadi dalam keadaan sekarang,kembalikan hak mereka yang sepatutnya. Kalau mereka tidak boleh buat yang terbaik selepas segalanya diberikan,baru kita tukar. Tapi setakat ini,kita kekalkan apa yang ada."
————————–
Maka menjadi tanggungjawab kita untuk mempertahankan Kelantan pada PRU 13 ini.
Kembalikan hak rakyat Kelantan yang majoritinya beragama Islam dan melayu sekiranya anda benar melaungkan slogan "rakyat didahulukan".
Kekal Kelantan,Ubah Putrajaya,Negara Sejahtera!

Dalam perumahan tu berapa unit sahaja RSKU

FAKTA
Dah la buat Rumah SelangorKu (RSKU) tumpang perumahan developer bukannya dibuat perumahan khas RSKU.
Dalam perumahan tu berapa unit sahaja RSKU.
Tak macam PR1MA atau PPR yang sememangnya mengwujudkan kawasan khas perumahan berkenaan yang boleh mencecah 200 Unit kediaman keatas.
Hari ini Selangor Umum batal 9 projek RSKU.
Sejak bila ada Projek perumahan RSKU?
RSKU hanya menumpang projek developer.
Ini adalah ugutan kepada pemaju perumahan.
Alasan tidak dapat kebenaran merancang (KM) adalah sangat mengarut.
Kuasa KM adalah hak Mutlak Negeri Selangor mereka yang merancang dan mereka juga yang membatalkannya.
Rakyat Selangor jangan tertipu.
Tugas buat rumah murah untuk rakyat Selangor sepatutnya Tanggungjawab PKNS.
Tapi hari ini, tugas PKNS adalah bermain bola dalam liga super.
Puluhan juta duit rakyat dibelanjakan untuk Skuad Bola Sepak PKNS yang sampai hari ini masih gagal mendakap sebarang Piala.
Sedangkan dengan Puluhan Juta terbabit PKNS boleh membina 10 ribu unit PPR atau 5 ribu unit Rumah Mampu Milik.
RSKU sangat Mengarut.
Kalau tak menipu tu bukan Azmin Ali.
#TolakRegimAzmin
#UbahSelangor
Credit to Hj Haji Mohd Zaffarollah

Maka berakhirlah sidang parlimen tiada sekelumit pun dibincangkan pasal RUU355

Maka berakhirlah sidang parlimen tiada sekelumit pun dibincangkan pasal RUU355.. Masa nk bentangkan abis semua kau “kafirkan” sudahnya jadi apa?? PR berpecah tp satu apa pun tak dpt.. Ini org ckp dgr bunyi guruh dilangit air ditempayan kau curahkan.. Mudah nya lah UMNO bodoh2kan lebai2 PASt.. Nk mengaku kene bahlol memang taklaaa skrg buat muka tebal kekonon pandai politik jer laa… Ini ketentuan katanya pada walaunta yg dok nganga….
Samaada UMNO itu bijak atau PASt ini sememangnya bahlol…..itu pun jgn tak cakap berpolitik dr muda sampai tua… Renung2kan…

Maaf cakap aku cukup meluat klu ada wakil2 rakyat dr pembangkang dok dlm air banjir pastu berdiri ramai2 pandang camera amek gambar

Maaf cakap aku cukup meluat klu ada wakil2 rakyat dr pembangkang dok dlm air banjir pastu berdiri ramai2 pandang camera amek gambar… Kau nak buktikan apa eik??.. Bukan satu tp berkeping2 gambar… Nape klu tak amek gambar posing gitu nnt org taktau kau lah orgnya yg cukup prihatin terhadap rakyat sampai sanggup redah banjir??…
Alahaiii.. Murah sgtlaa publicity yg kau cari.. Mencari credit diatas kesusahan org lain.. Baik yg berkupiah mahupun yg bertudung labuh.. Itu pun jgn berkempen tak sebut berbuih mulut “untuk mencari redha Allah”….
Islam begini ker yg kau nk tunjuk?

Tu aku cakap lebai2 PASt ni bodoh bila berpolitik

Tu aku cakap lebai2 PASt ni bodoh bila berpolitik.. Menggunakan agama bukan tuk carik kebenaran tp lebih kepada menghukum.. Kan elok kau mengajar agama jer takde lah org hilang rase hormat..inilah akibatnya bila menganggap diri hebat dlm bab agama secara automatiknya hebat dlm segala hal…jgn sampai bahlol2 ni bukak mulut agama pulak terpalit busuknya… Wasalam..
Mujur aku undi calon PASt dulu kini dah masuk amanah klu tidak aku haramkan undi aku tuk PASt.. Tang tu Kau nk kira mcm mana tu???

Org pujuk agar bersatu melawan kerajaan penindas

Org pujuk agar bersatu melawan kerajaan penindas.. Angpa boleh perlekehkan.. Ni ker angpa ckp pembawa wadah islam??? Islam beri kesejahteraan tuk semua kononnya.. Adakah islam kamu tampak hebat dgn akhlak begini??….muka letak mana muka??
Tertanya2 yg dia panggil lawan tu dr kalangan parti pembangkang(mcm dia) kah atau BN?? ????